Over Pilates Company

Debbie Jenner
Debbie Jenner Pilates Company

Debbie Jenner is Engelse van origine, geboren en getogen in Skegness aan de Engelse oostkust. Debbie begon een theater en televisie showbizzloopbaan op de zeer jonge leeftijd, van zes en tien jaar respectievelijk.

Debbie verhuisde eind jaren ‘70 naar Nederland, waar zij als Doris D. van Doris D. & The Pins furore maakte. Zij kwam naar ons land om (dans)les te geven, in de musical Swingpop van Seth Gaaikema te dansen, in een discoshow voor de WZZ en in het ballet van Toppop. Via Toppop werd ze ontdekt door platenproducer Piet Souer en zo kwam Doris D. & The Pins tot leven en werd zij een bekende Nederlander.

Debbie Jenner Pilates Company
Doris D. & The Pins

Na een succesvolle periode in de platenindustrie heeft Debbie de choreografie voor menig televisiegala’s en songfestivals gemaakt, en voor de speelfilm ‘Mama is Boos’. Ook deed zij choreografie/staging voor diverse artiesten in binnen- en buitenland.

Debbie speelde Demeter in de originele Nederlandse versie van ‘Cats’ in Koninklijk Theater Carré in 1987 en werd een jaar later benoemd tot Dance Captain. Toen het voor een derde keer speelde in Carré werd zij aangenomen als Company Manager.

Eind jaren ’90 koos Debbie voor een tweede carrière in de fitness/wellness branche. In 1982 introduceerde zij al aerobics in ons land, gevolgd door diverse workout-formules, zoals Step en Street Dance. Zij ontving in 2002 de Lifetime Achievement Award van de EFAA voor haar inspanningen als pionier in de fitnesswereld gedurende de voorafgaande twee decennia.

Debbie Jenner Pilates Company

Sinds 2000 is Debbie actief met de introductie van de Pilates Methode in Nederland via haar Ground Control-PILATES.

Debbie schrijft boeken, heeft voor diverse bladen geschreven en heeft inmiddels zes workout video-/DVD-producties op haar naam staan.

In 2000 opende Debbie een volledig met Pilates-apparaten uitgeruste studio in Amsterdam, waar diverse groepslessen en personal trainingen werden gegeven. Haar team gaf dagelijkse trainingen aan geblesseerde artiesten en muzikanten voor meerdere producties van Cirque du Soleil.

Debbie Jenner Pilates Company

Debbie Jenner Pilates Company

Ze heeft in 2013 haar studio gesloten en geeft nu naast workshops ook les via internet – al dan niet live. Haar passie ligt bij het bijscholen van instructeurs en fysiotherapeuten om Pilates te leren geven.

Debbie is nog steeds werkzaam in de showbizz en verzorgt choreografieën en presentatie- en productiewerkzaamheden.

Zij werkte in 2009 mee als presentatrice in de lifestyle programma 4Me op RTL-4.

Zij is sinds 2002 choreograaf voor de Engelse productie van de Original Tribute to the Blues Brothers en zij heeft in 2010 de regie gedaan voor originele productie van The Songs from the Movie Sister Act, met de London Community Gospel Choir.

Debbie Jenner Pilates Company

Debbie woont tegenwoordig op het platteland van Engeland in een heuvelachtig gebied, en bezoekt Nederland gemiddeld 5 keer per jaar om opleidingen en workshops te verzorgen.

Voor de ontspanning, naast dagelijkse wandelingen in de natuur met haar hond, zingt Debbie in een dames a-capella koor en verzorgt daarvoor de choreografie.

Debbie Jenner Pilates Company
Zero Degrees Chorus

Zij organiseert fundraising activiteiten om de middeleeuwse lokale kerken te renoveren (niet uit religieuze overwegingen, maar uit haar interesse in architectuur en in de geschiedenis).

Advertisements